Erdi winnaar Duurzaan award 2017

Erdi is de winnaar geworden van de Duurzaan Award 2017. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de Zaanse ondernemersverenigingen liet het in een nek-aan-nekrace de andere finalisten White Ranch uit Assendelft en kringloopbedrijf Noppes achter zich. Bijna 2000 Zaankanters brachten hun stem uit en uiteindelijk waren het de stemmen van de ondernemers die de doorslag gaven. Burgemeester Jan Hamming reikte de prijs uit en zei toe alle finalisten de komende maanden te bezoeken om nader kennis te maken.

Het in Zaandam gevestigde bedrijf ontwikkelt, produceert en onderhoudt straatmeubilair, wegbebakening en verkeerstechniek. Grote kans dus dat als je ergens je fiets in een rek plaatst en of je afval in een bak gooit dat dat er één van Erdi is.

Erdi mag zich het komende jaar derhalve de duurzaamste onderneming van de Zaanstreek noemen. Al benadrukte directeur Raoul van der Struijk dat deze finale eigenlijk alleen maar winnaars kende. Hij complimenteerde de andere finalisten die ieder op een heel ander vlak ook unieke prestaties hebben geleverd. Tegelijk wees hij de 300 andere aanwezige ondernemers op de vele voordelen die duurzaam ondernemen met zich meebrengt.

‘Als je je gezonde verstand gebruikt gaat iedereen hier de komende jaren duurzaam aan de slag. Niet alleen omdat het beter is voor de planeet maar vooral ook omdat duurzaam ondernemen je echt kansen biedt. Je gaat creatiever denken én het levert je aan het eind van de rit ook nog eens gewoon geld op!’

De jury, bestaande uit voormalig wethouder en voorzitter van Duurzaan Robert Linnekamp, duurzaamheidspionier Ruud Meijns van M&O techniek, Marjan Hoffman namens de ZON en de vorige winnaar Paul Riteco van brouwerij Hoop benadrukten dat Erdi al lange tijd voorop loopt als het gaat om verantwoord ondernemen. ‘Al lang voordat het woord duurzaamheid bestond was Erdi al bezig met windmolens en zonne-energie. Zondermeer een verdiende winnaar dus!’

foto: Ton Vermij

 

 

 

2018-01-16T15:24:46+00:0013 januari 2018|Algemeen nieuws, Duurzaan Ondernemen|0 Reacties

Geef een reactie

X