Tientallen Zaanse jongeren liepen mee in de klimaatmars voor scholieren. Jongeren laten makkelijker vlees links liggen. Maar krijgen ze ook wel eens het woord? Op maandag 13 mei in Café Fabriek in Zaandam is het podium aan de klimaatveranderaars van de toekomst. Praat jij mee?

‘Het is toch raar dat 40-plussers beslissen over onze toekomst’, hoorden de organisatoren van Platform aan de Zaan. Daarom roepen zij de Zaanse jongeren op hun ideeën of projecten te komen presenteren. Behalve op mogelijke hulp van ervaren 40-plussers, maken ze ook kans op 500 euro om het idee uit te voeren op school. Onderwerpen die aan bod komen, zijn de vervuiling door plastic en de verantwoordelijkheid van multinationals voor het milieu.

Platform aan de Zaan wil de jongeren het woord geven om hun zorg en ideeën te uiten over wat nodig is op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Hoe kunnen zij helpen om, dicht bij huis, in hun wijk of op hun school de energietransitie op gang te brengen?

Mobiliseren
Allereerst presenteren leerlingen projecten op het gebied van duurzaamheid die zij hebben gedaan of van plan zijn te gaan doen. Daarna wil Platform aan de Zaan met hen op zoek naar vernieuwende ideeën om meer (jonge) mensen te mobiliseren om mee te doen aan de energietransitie.

Specifiek kunnen jongeren een plan voor hun eigen school bedenken en meedingen naar het bedrag van €500,- om het idee uit te voeren.

Deze Platform aan de Zaan avond is voor jongeren (12 – 25), hun docenten en ouders, en voor iedereen die nieuwsgierig is naar de toekomst ideeën van jongeren over duurzaam leven. De gratis toegankelijke avond vindt plaats op maandag 13 mei bij Café Fabriek , Sybrandsteeg 12 te Zaandam, van 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Meer informatie en aanmelden: www.platformaandezaan.nl