Ik eet geen dieren. Om vele redenen. Allereerst omdat de wereldwijde dierenproductie verantwoordelijk is voor de grootste CO2 uitstoot. Veel meer bijvoorbeeld dan wat al het transport veroorzaakt. Inclusief vliegtuigen en vrachtschepen. Bovendien worden voor het veevoer op onvoorstelbare schaal tropische bossen – met alle prachtige bewoners – gekapt ten behoeve van sojaproductie.

De volgende reden is, dat ik het verschrikkelijk vind dat we dieren tot een product gemaakt hebben. Per jaar worden in Nederland 550 miljoen dieren geslacht. Dat zijn er 1,5 miljoen per dag! Tel maar even mee. 17 per seconde. Kogel door je kop na een kort en miserabel leven. Om over halal maar te zwijgen. Je kunt voor biologisch kiezen – als je nog een beetje gevoel in je donder hebt – maar het blijft productie. En dat terwijl het eigenlijk gewoon medebewoners met minder hersenen zijn. Ook dieren hebben ogen, oren, een mond, een hart, longen… Ze eten, drinken, poepen en piesen net als wij en ja, ze voelen ook pijn. Ik zou me een kannibalist voelen als ik dieren zou eten. Ik eet nog liever een paar vervelende mensen op dan onschuldige dieren.

Dieren eten vinden we al zo normaal dat we mensen die dat niet doen, een naam hebben gegeven: vegetariërs. Alsof je niet helemaal normaal bent als je dat bent. Het zou precies andersom moeten zijn. Je hebt normale mensen en mensen die dieren opeten. Als je bij een restaurant komt, zou er op de menukaart in plaats van een sluitrubriek ‘vegetarisch’ een sluitrubriek moeten komen met het kopje ‘dieren’. En dat je je dan toch een beetje schaamt dat er dan speciaal voor jou een dier dood gemaakt wordt.

Reageren?: info@duurzaan.nl

De Duurzaniker
De Duurzaniker is het zat. We vernietigen in ‘moord’tempo onze prachtige planeet. De Duurzaniker vertelt je hoe serieus de problemen zijn en dat we NU moeten veranderen. No time to ‘waste’.