Het klimaat verandert2018-02-01T09:38:45+00:00

Het regent vaker harder

Dat het vaker harder regent zal je niet ontgaan zijn. Het klimaat verandert. Zo wordt het ook in de Zaanstreek steeds warmer. De gevolgen van klimaatverandering zijn letterlijk voelbaar.

Via deze pagina’s maken we je graag bewust van de klimaatverandering en wat je er aan kunt doen! We focussen in eerste instantie op regenwater omdat het tegenwoordig vaker harder regent. Maar slim gebruik van groen en water helpt ons ook om de Zaanstreek af te koelen op zeer warme dagen.

Wat kun je doen om droge voeten te houden?
Zo kun je tegels weghalen voor vaste planten, een geveltuin of een moestuin, zodat het water geleidelijk de grond inzakt. Of kies in plaats van tegels voor grind, kokos, schelpen en/of houtsnipper. En vang het water tijdelijk op met een regenton of opslagtank, zodat je het zelf kunt gebruiken in je tuin als het droog is.
Bekijk hier wat je kunt doen met en voor regenwater!

Klimaatbestendig maken
De hoosbuien de baas worden, kunnen we niet alleen. Samen met de inwoners, ambtenaren, ondernemers, woningbouwverenigingen en architecten willen we de Zaanstreek groener maken!
Hier laten we je zien wat er in de Zaanstreek gebeurt!

 

Meer Berichten Laden

Tip! Kies regenbestendige planten

Kies regenbestendige planten

Naast gras zijn er genoeg mooie regenbestendige bomen en planten die ertegen kunnen als hun wortels soms enkele uren tot dagen onder water staan. Daarnaast verdragen ze ook de tijdelijke droogte die in een tuin met normale tuingrond kan voorkomen. Denk aan lavendel, Koninginnekruid of Kattenstaart.

Lees meer

Tip! Tegel eruit, groen erin

Tegel eruit, groen erin

Minder tegels in je tuin geeft het regenwater na een forse bui de kans om geleidelijk in de bodem te lopen. Dan hoeft het schone water ook het riool niet onnodig te belasten. Meer planten zijn bovendien goed voor verkoeling en ontspanning.

Lees meer

Tip! Installeer een regenton

Installeer een regenton

Regenwater opvangen voor hergebruik kan heel gemakkelijk door het installeren van een regenton. Het regenwater kun vervolgens gemakkelijk gebruiken om je planten in je (gevel)tuin water te geven.

Lees meer
X