Het wordt warmer en natter in de Zaanstreek. Wat kunnen we doen? Meer groen! Haal een tegel uit je tuin en lever die zaterdag 20 april in bij een van de zes deelnemende winkels in de Zaanstreek. In ruil voor die tegel krijg je een gratis vaste plant. Met meer groen in de tuin zijn we beter voorbereid op nattere en warmere perioden.

Het klimaat verandert. Ook in de Zaanstreek wordt het steeds natter en warmer. Het KNMI voorspelt dat regenbuien de komende jaren extremer worden. De zomers worden heter, terwijl onze huizen en straten niet daarop zijn gebouwd. Tegels houden warmte vast. Planten en bomen zorgen voor verkoeling en schaduw.

Om de Zaanstreek gezamenlijk groener te maken organiseren de gemeenten Zaanstad, Wormerveer en Oostzaan de actie Tegel eruit, Plant erin.  Zes winkels in de Zaanstreek doen aan die actie mee:

  • Ranzijn Zaandam   — Kleine Tocht 19, 1507 CB Zaandam
  • Praxis Zaandam   — Symon Spiersweg 2, 1506 RZ Zaandam
  • Welkoop Wormerveer   — Samsonweg 5 E, 1521 RA Wormerveer
  • Praxis Wormerveer  — Samsonweg 13, 1521 RA Wormerveer
  • Bloemisterij Van de Pol Oostzaan  — Kerkbuurt 15, 1511 BB Oostzaan
  • Jansen Groencentrum Markenbinnen  — Markervaart 5 (N246), 1536 AB Markenbinnen

Op zaterdag 20 april 2019 kun je bij deze winkels een tegel inleveren en ontvang je voor deze tegel een gratis vaste plant. Voor de actie geldt 1 gratis plant per adres en OP=OP. Meer tegels inleveren mag wel.

Een deel van de tegels wordt elders hergebruikt door de in Zaandam gevestigde Smart Circular Products (onderdeel van de Rutte Groep). De rest verwerkt het bedrijf tot secundaire bouwstoffen waaronder menggranulaat, betongranulaat en asfaltgranulaat.

Heb je zelf al veel groen in je tuin, tip dan gerust iemand anders op deze actie om een tegel in te leveren voor een gratis plant!


Meer info per gemeente:
Oostzaan , zoek op klimaatverandering
Wormerland, zoek op klimaatverandering
Zaanstad