Hoe en waarom2017-12-14T16:57:12+01:00

Langzaam maar zeker beter

Eten en drinken zorgt voor 20 tot 30 procent van onze milieubelasting. Daar zijn we ons nauwelijks bewust van. De koe en niet onze auto, de melkkoe, is één van de grootste vervuilers van het milieu. Wie op dat gebied een verschil wil maken doet dat dan ook vooral als je minder vlees eet.

Ook moet je afvragen of je bij de wekelijkse boodschappen niet gewoon veel teveel in je wagentje doet. Want het maakt een enorm verschil als je geen eten weggooit. En wat is eigenlijk de milieu-impact van biologisch eten?

Als je mijn de supermarkt bent kun je letten op keurmerken voor duurzame voeding. Ook zijn er gespecialiseerd duurzame supermarkten waar je terecht kunt.

Daarnaast houden steeds meer restaurants rekening met de wens van de klant voor biologisch voedsel en staan er in toenemende mate verschillende gevarieerde vegetarische gerechten op de menukaart.

Meer Berichten Laden

Tip! Eet op tijd

voorkom verspilling

Check je voorraad voor je boodschappen doet. Wat heb je nog in huis? Wat moet als eerste op? Je weet dan wat je echt nodig hebt.

Tip! De vleesloze dag

Makkelijk minder vlees eten

Wanneer je niet vegetarisch of veganistisch wilt eten, helpt het natuurlijk ook al als je bijvoorbeeld één dag in de week het vlees overslaat. Wanneer je merkt dat dit je gemakkelijk afgaat, kan je misschien overwegen twee of meer dagen in de week vleesloos te houden.

Tip! Bon APP-etit

slimme eet-apps

Er zijn vandaag de dag talloze nuttige applicaties beschikbaar die je precies kunnen vertellen welke merken en ketens verantwoorde producten in de schappen hebben liggen, en welke merken en ketens nog een lange weg van verbetering te gaan hebben.