Hoe en waarom2017-12-17T11:20:39+01:00

Heb ik het nodig of kan het ook anders?

Als je een kapotte koelkast vervangt, een nieuwe jas zoekt of bloemen koopt. Waar let je dan op bij het winkelen? Vraag je je eerst wel af of je echt een nieuw apparaat of kledingstuk nodig hebt? Kijk je in de winkel bewust naar keurmerken die laten zien dat het verantwoord gemaakt is?

Of kies je voor een alternatieve route? Laat je het apparaat repareren (bijvoorbeeld in een repair-café), kijk je naar tweedehandsspullen of leen je het artikel? Jouw keuze maakt het verschil voor milieu en klimaat. En vaak is een bewuste keuze ook een leukere keuze. Niet alleen voor de planeet maar ook voor je portemonnee!

Partners duurzaan

Meer Berichten Laden

Tip! Zo goed als nieuw

Geef tweedehands een kans

Waarom meteen iets nieuws kopen als er prima tweedehands producten te koop zijn. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu!

Tip! Energiezuinig

Beter en goedkoper

Als je een nieuw apparaat koopt is het goed om altijd te letten op het energiegebruik. Dat is misschien in aanschaf wat duurder maar kan uiteindelijk veel goedkoper zijn in het gebruik.

Tip! Milieuvriendelijke materialen

Meer dan de verpakking

Als je iets koopt is het goed om te kijken hoe het gemaakt is. Niet alleen met wat voor materialen maar ook door wie. Zo voorkom je  uitputting van de grondstoffen én bijvoorbeeld kinderarbeid.