Wat kun je doen2017-12-17T11:36:02+01:00

Minder afval moet kunnen

In Nederland zijn we goed in het inzamelen en verantwoord verwerken van ons huishoudelijk afval. Maar het kan natuurlijk altijd beter. In welke bak hoort jouw afval? Heeft al dat scheiden wel zin? Vind tips om minder afval weg te gooien en lees meer over het nut van verpakkingen.

En is het niet veel verstandiger om niet alleen na te denken over wat we met ons afval doen maar hoe we de hoeveelheid afval kunnen verminderen? Hebben we eigenlijk altijd wel nieuwe spullen nodig. Kunnen we niet gewoon nog wat langer doen met onze mobile telefoon etc.? Dat scheelt kosten en houdt het afval beperkt.

Meer Berichten Laden

Tip! Delen is vermenigvuldigen

Delen is vermenigvuldigen

Producten delen is waarde vermenigvuldigen. Bedenk vóór een aankoop of je het product zelf in huis wilt hebben. Als je het tijdelijk gebruikt of maar een paar keer per jaar nodig hebt, kijk dan of je het van vrienden, buurtgenoten of via een platform te leen kunt krijgen.

Tip! Doe de Fashion Quiz

Fashion Quiz

Ga jij voor mooi duurzaam of voor snelle mode trends? Hou je van kwaliteit of ga je vooral voor hip en nieuw? Met deze quiz kom je er achter wat voor fashion type jij bent

Tip! Repareren of nieuw?

repareren of nieuw?

Repareren is meestal beter voor het milieu, omdat de productie van een nieuw apparaat energie en grondstoffen kost. Dat geldt niet voor sommige energieslurpers, zoals oude wasdrogers en koelkasten. Bekijk welke apparaten je beter kunt vervangen door een zuinige nieuwe dan repareren.