Afval scheiden2017-12-17T11:36:55+01:00

Afval scheiden kan nog beter

In Nederland produceren we jaarlijks bijna 500 kilo afval per persoon. Ruim de helft daarvan leveren we gescheiden in. Papier en glas staan aan kop: daarvan brengen we ongeveer 70 procent naar de papierbak of glasbak. Van het gft wordt ruim 50 procent gescheiden, plastic verpakkingen en drinkpakken zijn in opmars.

Afval scheiden is goed voor het milieu: de materialen worden gerecycled en dat spaart nieuwe grondstoffen en energie. Afval wordt zo zelf een waardevolle grondstof. En hoewel we al behoorlijk goed zijn in afval scheiden, kan het nog een stuk beter. Milieu Centraal heeft berekend dat we ruim 80 procent van ons afval gescheiden in kunnen leveren. Dat is 30 procent meer dan nu.

Nog steeds komen veel herbruikbare materialen terecht in het restafval. En dat is zonde. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden waar weer nieuwe producten van worden gemaakt. Zo wordt er van uw lege pak vla een dakpan gemaakt, van uw etensresten groen gas en compost en van uw lege toiletrol de krant van morgen. U kunt daaraan bijdragen door thuis uw gft en etensresten, papier en karton, glas en plastic, blik en drinkpakken apart te houden.

HVC zamelt afval in, sorteert, verwerkt en recyclet het. Samen met u en met gemeenten zet HVC zich in om zo veel mogelijk herbruikbare materialen uit het afval te behouden. Dit zijn waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. U kunt hieraan bijdragen door thuis uw gft, plastic, blik en pak en oud papier en karton te scheiden. Zo halen we er samen uit wat erin zit. Meer informatie

Meer Berichten Laden

Tip! Zo goed als nieuw

Geef tweedehands een kans

Waarom meteen iets nieuws kopen als er prima tweedehands producten te koop zijn. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu!

Tip! Energiezuinig

Beter en goedkoper

Als je een nieuw apparaat koopt is het goed om altijd te letten op het energiegebruik. Dat is misschien in aanschaf wat duurder maar kan uiteindelijk veel goedkoper zijn in het gebruik.

Tip! Milieuvriendelijke materialen

Meer dan de verpakking

Als je iets koopt is het goed om te kijken hoe het gemaakt is. Niet alleen met wat voor materialen maar ook door wie. Zo voorkom je  uitputting van de grondstoffen én bijvoorbeeld kinderarbeid.

X