Verpakkingsmateriaal2017-12-17T11:37:37+01:00

Verpakking = vervuiling

We leven nu echt in een wegwerpmaatschappij waarbij ongeveer de helft van al het plastic dat geproduceerd wordt, voor eenmalig gebruik is en direct na gebruik wordt weggegooid. Vooral in een supermarkt zie je dat werkelijk alles verpakt zit, zelfs groente en fruit, die al een verpakking van zichzelf hebben, worden verkocht in een laag plastic.

Het grootste deel van ons afval bestaat dan ook uit verpakkingsmateriaal van levensmiddelen. Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 260 miljoen ton nieuw plastic aangemaakt en wereldwijd worden er maar liefst 1 biljoen (1000 miljard) plastic tasjes per jaar gebruikt! Geen cijfers waar je vrolijk van wordt.

Meer Berichten Laden

Tip! Delen is vermenigvuldigen

Delen is vermenigvuldigen

Producten delen is waarde vermenigvuldigen. Bedenk vóór een aankoop of je het product zelf in huis wilt hebben. Als je het tijdelijk gebruikt of maar een paar keer per jaar nodig hebt, kijk dan of je het van vrienden, buurtgenoten of via een platform te leen kunt krijgen.

Tip! Doe de Fashion Quiz

Fashion Quiz

Ga jij voor mooi duurzaam of voor snelle mode trends? Hou je van kwaliteit of ga je vooral voor hip en nieuw? Met deze quiz kom je er achter wat voor fashion type jij bent

Tip! Repareren of nieuw?

repareren of nieuw?

Repareren is meestal beter voor het milieu, omdat de productie van een nieuw apparaat energie en grondstoffen kost. Dat geldt niet voor sommige energieslurpers, zoals oude wasdrogers en koelkasten. Bekijk welke apparaten je beter kunt vervangen door een zuinige nieuwe dan repareren.

X