Hoe en waarom2018-09-27T14:02:28+01:00

Steeds slimmer onderweg

In deze tijd waarin we alles en iedereen kunnen en willen bereiken is en blijft vervoer een belangrijk onderwerp. Een breed onderwerp ook want het varieert van lopen tot vliegen en van fietsen tot het openbaar vervoer. belangrijke vragen die daarbij gesteld worden zijn altijd hoe lang duurt de reis en wat kost het om ergens te komen?

In toenemende maten wordt daar nu een extra vraag bij gesteld. Wat is de impact van mijn reis op het milieu en mijn directe leefomgeving? Fijnstof en de CO2-uitstoot zijn inmiddels voor de meeste reizigers geen onbekende begrippen meer en spelen steeds vaker een rol bij de aanschaf van een vervoermiddel of het gebruik ervan. Mede dankzij de technologische ontwikkelen is de fijsntof-uitstoot tussen 1990 en 2015 met maar liefst 57 procent gedaald.

De tijden veranderen en dat zie je met name terug in het autobezit en het gebruik van e-bikes. Jongeren kiezen er namelijk in toenemende mate voor om geen auto te kopen en/of zelfs geen rijbewijs te nemen. Zeker in de grote steden levert een auto meer vertraging dan tijdswinst op en bovendien is het met de huidige parkeerkosten een enorme dure hobby. Ook zijn er voldoende alternatieven voor het indien nodig huren van een auto of een initiatief als snapcar.

Bij de e-bikes is een tegengestelde beweging zichtbaar. Steeds meer mensen stappen over op de fiets met tapondersteuning. ook of juist voor het afleggen van grotere afstanden. Op het gebied van de auto’s zien we dat de vervelende dieselmotoren geweerd Woden uit de stad en dat elektrische auto’s steeds populairder worden. Niet in de laatste plaats is dat natuurlijk te danken aan Tesla die hele moderne en flitsende auto’s produceert.

Partners duurzaan

logo dirk barten
Meer Berichten Laden

Tip! Slimmere en betere auto's

Soms is nieuw wél veel beter

Als je een auto koopt, kies dan een nieuw, zuinig model en reis samen. Oudere auto’s zijn veel slechter voor het milieu.  Zie ook Auto kopen.

Tip! liever elektrisch OV

Trein, tram of metro is beter

Elektrische openbaar vervoer (trein, tram en metro) is gunstiger voor het milieu dan de gemiddelde bus. Inmiddels komen er ook steeds meer elektrische bussen maar ook die zijn nog minder goed.

Tip! e-bike het beste alternatief

sneller en schoner

Altijd wind mee! De elektrische fiets maakt fietsen comfortabeler. Bovendien is de fiets een milieuvriendelijk en handig alternatief voor autoritten naar de supermarkt, de sportschool of het kantoor. De kilometers die je  aflegt, zijn vijftig keer minder milieubelastend dan die met de auto.