Wat kun je doen2017-12-18T11:18:59+01:00

Denk even na voor je onderweg gaat

Wat je in ieder geval kunt doen als het gaat om verantwoord van A naar B reizen is bewust kiezen met welk vervoersmiddel je dat doet. heb je altijd die auto nodig om op zoek te gaan of boodschappen te doen? Is het niet veel gezonder om even de fiets te pakken? En moet ik in de file staan of kan ik beter even thuiswerken?

De opkomst van de e-bike laat zien dat er steeds meer mogelijkheden zijn om comfortabel en verantwoord op weg te gaan. Ook de elektrische auto winst steeds meer aan populariteit al is de opmars na het verdwijnen van zeer gunstige bijtellingen, behoorlijk gestagneerd. Gelukkig komen producenten in toenemende mate met elektrische alternatieven met een goed actieradius. En wie wil er nog geen Tesla bezitten?

Er is vaak kritiek op het openbaar vervoer in Nederland maar het is in weinig landen zo goed geregeld als bij ons. met een spoorlijn die op alle belangrijke woonkernen een station heeft, is het gemakkelijk kiezen.

Meer Berichten Laden

Tip! Slimmere en betere auto's

Soms is nieuw wél veel beter

Als je een auto koopt, kies dan een nieuw, zuinig model en reis samen. Oudere auto’s zijn veel slechter voor het milieu.  Zie ook Auto kopen.

Tip! liever elektrisch OV

Trein, tram of metro is beter

Elektrische openbaar vervoer (trein, tram en metro) is gunstiger voor het milieu dan de gemiddelde bus. Inmiddels komen er ook steeds meer elektrische bussen maar ook die zijn nog minder goed.

Tip! e-bike het beste alternatief

sneller en schoner

Altijd wind mee! De elektrische fiets maakt fietsen comfortabeler. Bovendien is de fiets een milieuvriendelijk en handig alternatief voor autoritten naar de supermarkt, de sportschool of het kantoor. De kilometers die je  aflegt, zijn vijftig keer minder milieubelastend dan die met de auto.